Prostituutio laki Yhdysvalloissa

maanantai, 31 toukokuu2021

Koska maailma on maailmaa, prostituutio on ollut olemassa. Ja koska maailma on maailma, he ovat yrittäneet kieltää, säännellä, rangaista jne. Tällä hetkellä on olemassa erilaisia mielipiteitä siitä, miten toimia sitä vastaan. Nämä mielipide-erot ovat esimerkkejä Euroopan unionista. Esimerkiksi Ranskan kaltaiset maat päättävät rangaista sitä. Saksassa sitä vastoin sääntelyn tie on valittu. Mutta ... ja toisella puolella Atlanttia? Mikä normatiivinen kanta on otettu tässä asiassa? Mikä on prostituutiolaki Yhdysvalloissa? Tässä artikkelissa puhumme siitä.

Jos haluat puhua prostituutiolakeista Yhdysvalloissa, on tarpeen pysähtyä aiemmin tarkastelemaan, minkä tyyppinen järjestelmä on Yhdysvalloissa vallitseva. USA on rakennettu liittotasavallaksi, joka koostuu noin viidestäkymmenestä osavaltiosta. Kaikilla unionin valtioilla on laaja lainsäädäntövalta monissa asioissa. Onko heillä myös niitä, mikä viittaa tähän käytäntöön ja sen harjoittamiseen?

Ensimmäinen asia, joka on huomioitava tämän toiminnan sääntelystä Yhdysvalloissa, on se, että sitä pidetään laittomana kaikissa osavaltioissa. Vain Nevadan osavaltion kahdeksassa läänissä se ei ole laitonta ja bordelleja voi olla olemassa. Tietenkin: se on tiukasti säännelty. Kaikissa muissa valtioissa, tai toimii prostituution rangaistaan tai joka helpottaa organisaatiota ja toimintaa bordelleja, whorehouses tai yleisesti kutsutaan whorehouses rangaistaan.

Joten joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa ja prostituutiota koskevasta osavaltiolakista riippuen nautintoalan ammattilainen ja palveluntarjoaja rangaistaan asiakkaasta, joka maksaa kyseiset palvelut tai harjoittaa minkä tahansa tyyppistä välitystä. Pimps sisällytetään jälkimmäiseen ryhmään.

Harjoittele prostituutiota

Nevadan prostituutiolaki

Kuten olemme aiemmin todenneet, jotkut Nevadan alueet ovat omituinen saari tämän käytännön sääntelyssä Yhdysvalloissa.

Tarkoittaako tämä, että sitä voidaan harjoittaa täysin vapaasti näissä läänissä? Ei. Kuten olemme myös todenneet, säännöt ovat tältä osin hyvin tiukat.

Esimerkiksi: et voi harjoitella kadulla. Vain lisensoiduissa bordelleissa voidaan pyytää ja tarjota maksettuja seksuaalipalveluja. Bordellit puolestaan ovat kiellettyjä läänissä, joissa asuu vähintään 700 000 asukasta.

Jos haluat hankkia lisenssin bordellin avaamiseksi Nevadassa, sinun on maksettava liikelupa. Kulutusta ei kuitenkaan veroteta.

Nevadan bordellit voivat mainostaa vain läänissä, joissa harjoittelu on sallittua, ja emäntäklubeilla. Tietysti: niitä ei voida mainostaa julkisissa teattereissa, kaupungin kaduilla tai julkisilla moottoriteillä.

Nevadan osavaltiossa he vahvistavat, että kukin lääni asettaa vähimmäisikän, jolloin sitä voidaan käyttää. On läänit, joissa prostituoitujen on oltava vähintään 21-vuotiaita, ja läänit, joissa 18 on tarpeeksi, jotta he voivat harjoittaa kauppaa.

Viime vuosina on ollut joitain liikkeitä, jotka yrittävät kieltää sen Nevadan maakunnissa, joissa se on sallittua. Nämä liikkeet eivät ole olleet kovin onnistuneita.

Prostituoituja

Yhdysvaltojen liittovaltion prostituutiolaki

Yhdysvaltain lain mukaan liittovaltiot ovat vastuussa prostituution rikostehtävästä ja siihen osallistuvista.

Seksuaalipalvelujen harjoittamiseen tarkoitetun ihmiskaupan kriminalisointi kuuluu kuitenkin liittovaltion toimivaltaan. Kyseisen rikoksen rankaisemisesta vastaa kansakunnan keskushallinto, tapahtuuko se valtioiden välisellä tasolla kuin ulkomaalaisten tasolla. Tämän määrää vuonna 1910 annettu ja hiljattain muutettu Mann-laki.

Liittohallitus kieltää myös prostituution armeijan lähellä.

Backpage-mainokset

Sivustojen sulkeminen, kuten Backpage.com

Jotkut viimeisimmät lakialoitteita prostituutiosta laki Yhdysvalloissa ovat ns SESTA ja Fosta lakeja.

Näiden lakien nimet vastaavat lyhenteitä ilmaisuista "Lopetetaan ihmiskauppiaat" ja "Annetaan valtioiden ja uhrien taistella verkossa tapahtuvaa seksikauppaa".

Trumpin hallinnon hyväksymä huhtikuussa 2018 nämä lait kieltävät digitaalisten alustojen ja verkkosivustojen käytön treffipalveluiden mainostamiseksi . Siksi prostituoituja, jotka harjoittavat ammattiaan Yhdysvalloissa, on kielletty mainostamasta palveluitaan Internetissä. Toisin sanoen: he eivät saa sijoittaa mainoksia verkkoon.

Kaikista Yhdysvaltojen tätä aihetta koskevista laeista se, joka kieltää kontaktimainokset Internetissä, on epäilemättä yksi eniten vaikuttavista amerikkalaisista prostituoituja päivittäin.

Suuret digitaaliset alustat, kuten Craigslist, pakotettiin sulkemaan treffiosio. FBI puolestaan sulki ja tarttui Backpage.com- verkkosivustoon, joka on yksi suosituimmista seksuaalipalvelujen mainosalustoista.

Näillä verkkosivustoilla mainoksensa julkaisleet prostituoidut ovat arvostelleet lainsäädäntöä ja ennen kaikkea näitä kahta lakia. Kuten he väittävät, tosiasia, että he eivät pysty mainostamaan verkossa, pakottaa heidät harjoittamaan kauppaa kadulla, mikä merkitsee heidän turvallisuutensa merkittävää heikkenemistä.

Backpage.com

Kampanja prostituution dekriminalisoimiseksi Yhdysvalloissa

Tätä kantaa ovat puolustaneet myös jotkut lainsäätäjät, jotka yrittävät muuttaa Yhdysvaltojen lakien kasvoja. Yksi niistä on Selene Colburn, lainsäätäjä Vermontin osavaltiosta. Colburnin mukaan sen dekriminalisointi paljastaisi kaupan tuhlaamisen ja saisi prostituoituja hakemaan riittävää lääketieteellistä hoitoa ja jos heidän turvallisuuteensa vaikuttaa ongelmia, menisi rauhallisesti poliisiin löytääkseen oikeus poliisivoimista. suojaa.

Tämä aloite olisi sisällytettävä Yhdysvaltojen prostituution dekriminalisointiin katsottavaan aloittavaan liikkeeseen. Tämän liikkeen aktivistit väittävät dekriminalisoimalla sen, että prostituoituja vastaan tehtyjen hyökkäysten sekä niiden kaupan ja hyväksikäytön määrää voitaisiin vähentää.

Tämän tyyppiset aloitteet eivät ole toistaiseksi olleet kovin onnistuneita. Itse asiassa he ovat epäonnistuneet sellaisissa paikoissa kuin Maine, Massachusetts ja viime aikoina Washington.

Prostituutioiden sääntely