Prostituution poistaminen: treffisivujen tulevaisuus

keskiviikko, 17 marraskuu2021

PSOE on ollut olemassa jo pitkään prostituutiolla . Hän on puhunut sen poistamisesta jo pitkään. Hän teki sen äskettäin uudelleen. Se tapahtui hänen 40. kongressinsa aikana. Sen päätöslauselmissa on yksi, joka sisältää Espanjan sosialistisen työväenpuolueen tahdon edistää kattavaa prostituution kieltämistä koskevaa lakia.

Päätöslauselmassa puhutaan siitä, mitä nykyisen vaalikauden aikana pitäisi tehdä, mutta määräaikoja ei ole asetettu. Loppujen lopuksi niitä on vaikea vahvistaa keskustelun monimutkaisuuden vuoksi. Ensinnäkin Espanjan hallitus ei ole yksivärinen hallitus. Se on kahden osapuolen, itse PSOE:n ja United We Canin, yhteistyön ja yhteisen työn hedelmä. Aivan kuten edellisessä abolitionistinen kanta näyttää suoraan sanoen enemmistönä, purppuranmuodostelman tapauksessa on selvästi säänteleviä kantoja. Siten poistamisen ja sääntelyn välissä monet Unidos Podemosin jäsenet ovat sitoutuneet säätelemään prostituutiota .

Edellä mainitussa asiakirjassa, joka sisältää sosialistisen kongressin päätöslauselmat, on kolminkertainen sitoumus:

  • Rangaista prostituutiovaatimuksesta.
  • Nosta rikosoikeudellinen syytteeseen kaikenlainen parittaja.
  • Ota talteen rikollinen luokittelua locative kolmannelle osapuolelle.

Oikeudelliset puolustajat

Paikallisen kolmannen osapuolen rikos

Mikä on paikallinen kolmas osapuoli ? Asiantuntijat kertovat meille, että kun puhumme paikallisesta kolmannesta osapuolesta, puhumme lakihenkilöstä, joka viittaa kaikkeen siihen paikkaan, joka on varattu prostituoidun henkilön seksuaalista toimintaa varten. Toisin sanoen: kaiken tyyppinen liiketoiminta, jonka tavoitteena on suoraan tai välillisesti muiden prostituution hyväksikäyttö.

Vuoden 1973 rikoslakiin kerättiin tämä oikeushenkilö, joka dekriminalisoitiin lainuudistuksessa vuonna 1995. Rikosoikeudella ek vuokrattavasta terceríasta tuli rikosoikeudellisesti vastuussa "tilojen isännöitsijä, johtaja, ylläpitäjä tai johtaja, avoin tai ei yleisö, jossa harjoitetaan prostituutiota tai muuta korruption muotoa, ja jokainen, joka tietoisesti osallistuu sen rahoittamiseen."

PSOE:n asiakirjassa totesi, että tämä toimenpide yhdessä edellä mainittujen kanssa merkitsee tietä "lopettaa naisten ja tyttöjen suurin ihmisoikeusloukkaus maailmassa".

Samalla hallitus aikoo myös ajaa muutosta seksuaalisen hyväksikäytön määritelmään. Nykyisen seksuaalivapauslakiluonnoksen mukaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan puhua, kun osoitetaan, että kyseessä on "ala- tai riippuvuussuhteen hyväksikäyttö". Tämän rikoksen nykyisessä laadinnassa ja luokittelussa seksuaalisen hyväksikäytön rikos tapahtuu silloin, kun on olemassa "haavoittuvia tilanteita tai raskaita, suhteettomia tai loukkaavia olosuhteita".

Merkitseekö tämä parituksesta tuomittujen tuomioiden huomattavaa lisääntymistä? Vastaus ei ole niin yksinkertainen kuin miltä se etukäteen saattaa näyttää. Loppujen lopuksi, kuten minkä tahansa lain kohdalla, sen soveltaminen riippuu siitä tulkinnasta, jonka tuomarit antavat tuomionsa antaessaan. Lopuksi he määräävät enemmän tai vähemmän rankaisevan, enemmän tai vähemmän rajoittavan oikeuskäytännön.

Omalta Association of Women tuomaria (AMJE) uskoo, että tuomiot parituksen vähenisi kanssa hyväksyntää seksuaalista vapautta lain. Heille edellä mainittu lain sisältämä "alistus- tai riippuvuussuhde" olisi vaikeasti todistettavissa, koska se on helpompi todistaa ja siten johtaa seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitsemiseen, nykyisen lain valmistelussa asetetut ehdot. pakottaa.

Kolmas paikallinen rikos

Kolmannen osapuolen lokatiivin kriminalisointia koskeva kritiikki

Väitetty elpyminen rikoksen kolmannen osapuolen locative on saanut useita kritiikkiä. Loogisesti sanottuna prostituoitujen yhdistykset eivät ota hyvin vastaan PSOE:n tai suuren osan United We Can -järjestön abolitionistista tahtoa. Eikä se ole myöskään paikaltavan kolmannen osapuolen rikollinen uudelleenluokittelu.

Seksityöntekijäjärjestöille on olemassa selvä riski, että tapaukset, joissa useat naiset jakavat vapaaehtoisesti asunnon prostituutiota harjoittaakseen, luokitellaan paikallisiksi kolmansiksi osapuoliksi. Prostituoitujen yhdistykset pelkäävät, että näissä tapauksissa rikosoikeudellisen luokittelun toteutuminen ei edellytä hyväksikäyttöä.

Muiden ( Seksityöntekijöiden Unionin ) puheenjohtaja Concha Borrell korosti muutama päivä sitten järjestön hylkäämistä, että hän johtaa mitä tahansa abolitionistista lakia. Borrell huomautti, että tällaisen lain hyväksyminen ja soveltaminen jättäisi noin 400 000 naista kaduille ja ilman keinoja ansaita toimeentuloa.

En Comú Podem, United We Canin katalonialainen yhtymäkohta, on omalta osaltaan osoittanut jyrkästi torjuvansa paikallisen kolmannen osapuolen rikosluokituksen palauttamisen. Selvästi sääntelevän kannan puolustajaksi asetettu katalonialainen muodostelma osoittaa, että sellaisten toimenpiteiden hyväksyminen, joita PSOE puolusti 40. kongressissaan ja ne, joita hallitus edisti seksuaalivapautta koskevassa lakiehdotuksessaan, vain vahvistaa seksuaalisen vapauden leimautumista. Lisäksi prostituutio joutuu virheeseen: vapaaehtoista prostituutiota ei eroteta pakkoprostituutiosta.

En Comú Podemin kannalta se ei suinkaan pyri lopettamaan prostituutiota, vaan se vaikuttaa suoraan ja kielteisesti seksityöntekijöihin.

Katalaanipuolue huomauttaa, että kokemusten mukaan maissa, jotka tuolloin päättivät edistää prostituutiota koskevaa abolitionistista politiikkaa, nämä politiikat ovat vain saaneet toiminnan salaiseksi, heikentäneet työntekijöiden työoloja seksuaalisiksi ja estämään heidän pääsyään. asuntoon. Joissakin tapauksissa he huomauttavat, että he ovat jopa menettäneet sen.

Puolustaakseen kantaansa En Comú Podem on turvautunut kantaan, jonka useat kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt pitävät samoista näkökohdista. Nämä järjestöt puolustavat ja suosittelevat kaikenlaisten säädösten kumoamista, jotka johtavat prostituutiota harjoittavien naisten kriminalisointiin.

Rikosoikeudellinen luokittelu

Yhteystietosivujen tulevaisuus

Yksi kysymyksistä, joka nousee esille puhuttaessa prostituution poistamisesta ja paikallisen kolmannen osapuolen rikoksen toipumisesta, on: millä tavalla abolitionismi vaikuttaisi treffisivustoihin ?

Loogisesti se on syytön ajatella, että kontakti sivut eivät vaikuttaa sellaiset poliittiset toimenpiteet. Prostituoitujen mainossivustot vaikuttaisivat epäilemättä vakavasti. Näiden, laki käsissä, pitäisi lopettaa toimintansa. Koska... mikä oikeuskelpoisuus olisi online-prostituutiomainosten hakemistolla maassa, jossa prostituutio on kielletty?

Jollain tapaa pelkkä vuokrattavan tercería-luvun palauttaminen saattaa riittää pitämään laillisuuden poissa tämäntyyppisten kontaktien verkosta. Tällä sivulla työskennelleet ja eläneet voitaisiin oikeudellisesti ymmärtää ihmisiksi, jotka elävät toisten prostituution hyväksikäytöstä ja siksi tai lopettavat näiden palvelujen tarjoamisen, jättävät Euroopan unionin, kuten Ranskan verkkosivustoilla tapahtuu, tai voivat jo vuokrata palveluita hyvä asianajaja, jos he eivät halua joutua vankilaan (vaikka heillä olisi hyvä oikeudellinen puolustus tuomaria vastaan, he eivät voisi toimia Espanjassa).

Kun puhut prostituutiosta ja halusta lopettaa se, tulet ennemmin tai myöhemmin samaan pisteeseen: hyväksymään kiistämättömän tosiasian, että yksi asia on poistaa se ja aivan toinen asia saada se pois. Voitko laittaa ovet kentälle? Onko seksipalveluiden tarjoaminen rahaa vastineeksi kadonnut Ranskan kaltaisista maista pelkästään siitä syystä, että se on hyväksynyt abolitionistisen lain?

Prostituutiota on ollut käytännössä siitä lähtien, kun maailma on maailma, ja on erittäin epätodennäköistä, että se lakkaa olemasta. Kuten monet asian asiantuntijat osoittavat, abolitionistiset ja kieltotoimenpiteet eivät niinkään poista sitä, vaan kovettavat olosuhteita, joissa monet ihmiset käyttävät sitä.

Prostituoitujen mainossivusto antaa vapaasti ja vapaaehtoisesti prostituutioon haluaville loistavan työkalun mainostaa itseään, harjoittaa ammattiaan paremmissa olosuhteissa ja parantaa elämänlaatuaan.

Kuten on moneen kertaan huomautettu ja kuten olemme nähneet, että seksityöntekijöiden yhdistykset korostavat viestinnässään sekä kumppaneidensa ja johtajiensa lausunnoissa, on tehtävä kaikkensa naiskaupan ja naisten seksuaalisen hyväksikäytön syytteeseen asettamiseksi. tietysti alaikäisille. Meidän on tehtävä se ja tietysti tuomittava jyrkästi syylliset. Mutta niin ei voi eikä pidäkään tehdä. Se tulee tehdä kunnioittaen naisen vapautta valita ammattinsa ja tehdä kehollaan mitä haluaa.

Prostituution lakkauttaminen