50 harmaan sävyä: kirja, joka teki BDSM:stä muodikasta

torstai, 20 tammikuu2022

Kymmenen vuotta sitten brittiläisen Erika Leonard Mitchellin (EL James) romaani saavutti kirjakaupat lähes kaikkialla maailmassa mullistaakseen eroottisen kirjallisuuden . Puhumme Fifty Shades of Greystä .

Hänen kanssaan alkoi saaga, joka koostuu viidestä romaanista: edellä mainitut 50 Shades of Grey , Fifty Shades Darker , 50 Shades Freed , Grey ja lopuksi Freed .

Tämä on periaatteessa saagan viimeinen romaani, joka julkaistiin äskettäin. Se kaivaa Christian Grayn keskeisen hahmon persoonallisuutta.

BDSM romaani

harmaa ilmiö

Tästä kuvitteellisesta saagasta puhuminen tarkoittaa maailmanlaajuista julkaisutoimintaa ja sosiologista ilmiötä. 50 kielelle käännettynä riittää katsomaan sarjan eri osien myyntilukuja saadakseen käsityksen siitä, kuinka pitkälle tämä ilmiö on ylittänyt rajoja ensimmäisen romaanin julkaisun jälkeen. EL Jamesia on myyty maailmanlaajuisesti 165 miljoonaa kappaletta, ei enempää eikä vähempää!

Tähän mennessä tehdyt elokuvasovitukset, jotka keskittyvät sarjan kolmeen ensimmäiseen romaaniin, ovat epäilemättä auttaneet saavuttamaan tämän kohtuuttoman myyntiluvun. Nämä kolme teosta tunnetaan yleisesti nimellä Fifty Shades of Grey -trilogy , ja ne toimivat pohjana ensin Sam Taylor-Johnsonille ja sitten James Foleylle, jotka ohjasivat kolme elokuvaa, jotka yhdessä Jamesin kerrontatyön kanssa ovat muuntaneet termin BDSM , kunnes ei kauan sitten, tyypillistä hyvin tietylle vähemmistölle, muodikkaalla sanalla kaikkialla maailmassa.

Seattlessa sijoittuva tarina alkaa, kun kirjallisuusopiskelija Anastasia Steele (näyttelijänä amerikkalainen näyttelijä Dakota Johnson ) tilataan haastattelemaan nuorta ja menestyvää liikemiestä. Tuo nuori liikemies on Christian Gray (näyttelijänä Jamie Dornan ). Viehättävä ja viettelevä Anastasia rakastuu häneen.

Eroottinen kipinä näiden kahden välillä on välitön. Hän on kiusattu mies, jonka täytyy hallita kaikkea. Hän, itsenäinen ja rauhallinen tyttö. Eroottisten suhteiden alkaminen auttaa Anastasiaa löytämään uudenlaisen seksuaalisen käytännön. Hienostunein Bondage on yksi Christianin harrastuksista. Hän huomaa pikkuhiljaa, kuinka pitkälle hänen intiimimmät halunsa ulottuvat.

Painettu kirja

BDSM Fifty Shades of Grey -saagassa

Haluamatta pilata tämän kirjallisen ja elokuvallisen saagan juonen, huomautamme, että tämän eroottisen romaanin painetun kirjan menestys perustuu pohjimmiltaan erinomaiseen romanttisen tarinan ja korkeajännitteisen eroottisen pelin yhdistelmään. "poistaa kaapista" useita vaihtoehtoisia seksuaalisia käytäntöjä.

Kirjallisuuskritiikki ja myös kirjailija itse ovat huomauttaneet, että se tosiasia, että seksuaaliset kohtaukset kerrotaan tyylikkäästi ja missään vaiheessa vulgaarisuuteen joutumatta, on suuresti auttanut naisia yleensä saamaan läheisemmän yhteyden siihen, mitä he tuntevat eri romaaneissa. Loppujen lopuksi se, mistä saagan eri teoksissa puhuvat, on erittäin intohimoinen rakkaustarina. Sarja on siis loistava romanttinen tarina.

Huolimatta siitä, että BDSM:n aidoimmat rakastajat katsovat toisiaan suurella kriittisellä etäisyydellä ja hieman yli olkapäitään kaikkeen, mitä EL Jamesin romaaneissa esiintyy, totuus on, että niissä kerrottu on lisännyt sadomasosta , kurinalaisuudesta, dominoinnista/alistumista tai eroottisesta roolipelaamisesta kiinnostuneiden ihmisten määrä on lisääntynyt huomattavasti kaikkialla maailmassa.

Siinä mielessä, jos tämä romaanisarja on hyödyllinen mihinkään, se osoittaa, että useimmissa tapauksissa BDSM-seksissä psykologinen ja leikkisä ovat yhtä tärkeitä kuin instrumentit ja tarvikkeet, joita voidaan käyttää erilaisissa käytännöissä. Ja se on, että vaikka erilaisten käsirautojen, ruoskien ja siteiden käyttö on tärkeää, ei vähempää se mielikuvituskyky, joka ihmisellä on niitä käytettäessä, ja tapa etsiä oman halunsa rajoja.

Ja juuri tässä viimeisessä merkityksessä, siinä, että se on upea kutsu kokeiluun, löydämme näiden romaanien suurimman arvon. Samalla tavalla kuin Anastasia Steele lähtee itsetuntemuksen polulle suhteessa Christianiin, myös saagan lukijaa työnnetään tavalla tai toisella etsimään uusia rajoja seksuaalisuudelleen, uusia herkkiä ja eroottisia kokemuksia. Ja se on sisimmässään edelleen erinomainen tapa rikastuttaa omaa elämää.

eroottinen romaani